Gebruiksaanwijzing:

Helmosan huidolie spaarzaam doch grondig aanbrengen op de te behandelende huid. 

De manen en staart kan je beste met ons opbrengflesje behandelen. Die is handig in formaat en gewicht en met de tuitdop kan je goed tussen de manen en haren aanbrengen. Daarna is het aan te bevelen om de Helmosan zachtjes in te masseren. Zo dringt het beter door in de huid en kan je de Helmosan beter verdelen. Het is een dunne olie die anders gaat uitlopen op je paard hetgeen niet de bedoeling is.
Olie die toch lekt kan je het beste met een doekje wegvegen.
Wil je de buik of binnenkant van de benen behandelen kan je het beste een beetje Helmosan in je hand gieten en het dan tegen de huid aanduwen en inmasseren. Met een sponsje of doek kan het ook.
Als je de manenkam behandelt kan je het beste streepjes trekken van links naar rechts met een ruimte van ca. 1 cm ertussen en dan met je vingers het verdelen / inmasseren. Zo kan je het beste alle huid bedekken en voorkom je dat je te veel gebruikt en de olie over de hals gaat lopen. Heeft je paard een dikke staart kan je het beste de haren bij de staartwortel kort knippen waardoor je zonder veel moeite met het tuitje de huid met olie kan bedekken. Ook hier kan je dit het beste om de cm doen en daarna met je vingers zachtjes inmasseren.
Wil je benen behandelen kan je dit het beste doen met een kwast. Wij verkopen een speciaal bakje waar de olie in kan en met een kwast in de dop. Let wel op dat je met de haren mee strijkt anders kunnen de plastic haren van de kwast de huid irriteren.

Dosering:

Afhankelijk van de staat van de huid in het begin meestal 2 keer per dag opbrengen. Als je Helmosan voor het eerst aanbrengt op een ge├»rriteerde huid kan het paard willen schuren omdat de aanraking extra irritatie geeft. Na een paar minuten verdwijnt deze irritatie en geeft het middel zijn verzachtende en verzorgende effect. Zorg dat je t zo zacht mogelijk opbrengt en niet de huid raakt met de dop. Als de huid, na enige tijd, voldoende is hersteld kan je meestal de dosis terug brengen naar 1 keer per dag of om de dag en is het opbrengen niet meer irriterend maar vinden de meeste paarden het juist aangenaam. In sommige gevallen kan je zelfs terug naar opbrengen om de 2 of 3 dagen. Het is per dier anders dus het is even uitvogelen wat voor jouw paard het beste werkt. Ook is de dosering afhankelijk van het weer en het gebied waar je woont. Met veel zon en veel knutten is het raadzaam vaker te gebruiken dan als het regent, waait en bewolkt is of er niet veel knutten in de omgeving van het paard zijn. 

homeslide 1

Even opletten:

Houd er rekening mee dat Helmosan op een haarlozehuid kans op zonnebrand geeft. Heeft je paard weer genoeg haar werkt dat als een natuurlijke bescherming tegen zonnebrand. Aanbrengen in de avond werkt meestal het beste. Heeft je paard het 2x per dag nodig kan je het beste (tijdelijk) een deken gebruiken. Zorg dat je een goede kwaliteit deken gebruikt. Sommige dekens kunnen de huid en haar verstikken hetgeen haarverlies als gevolg kan hebben.

Schuurt je paard na enige tijd nog steeds kan het zijn dat er nog een plek is die ook ingesmeerd moet worden. Denk daarbij aan de binnenkant van de oren, zijkant van de manenkam, puntje van de staart, achterkant van de staart en meer. Zorg ook dat je geen plekjes overslaat, dus altijd goed verdelen en grondig aanbrengen. Het kan ook zijn de er in de loop van de tijd plekjes bijkomen of juist minder worden dus je paard goed blijven onderzoeken is erg belangrijk.

Ook kan het zijn dat je paard (ook) last heeft van iets anders zoals schimmel of mijt hetgeen ook jeuk en zelfs haarverlies kan veroorzaken. Raadpleeg dan altijd je dierenarts. 
Het is tevens mogelijk online advies te krijgen van onze dierenarts Dr. Jan Saif.


Tip: Je kan de olie ook gebruiken op hoeven en zwilwratten.

Hieronder een filmpje van een gebruiker waarbij een manenkam wordt behandeld. Oorspronkelijk werd teveel olie gebruikt en op de verkeerde plekken.

keyboard_arrow_up
Kan ik je helpen?
Default

Inge Lodewijckx
Klantenservice

Default

Hoi. Ik ben er om je te helpen, dus laat mij weten wat ik voor je kan doen!

Start Chat met: